به گزارش خبرنگار مهر، فیصل مرداسی در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه فرش دستباف در جمع تجار و بازرگانان خارجی گفت: مرکز ملی فرش ایران تمرکز زیادی را بر روی بازارهای هدف و خواست مشتریان فرش دستباف ایران دارد و بر همین اساس نیز در کنار تشویق تولیدکنندگان به بافت و عرضه فرشهای تجاری با قیمت های رقابتی در بازارهای جهانی، حمایت از فروش فرش های هنری باف که عموما قیمت های بالایی دارند را نیز در دستور کار دارد.
رییس مرکز ملی فرش ایران گفت : با توجه به تنوع بالای انواع فرش دستباف ایرانی، قیمت و نقشه های این فرشها نیز بسیار متنوع است از این رو فرش دستباف ایران تولیداتی مطابق با سلیقه های متنوع بازار ارایه می دهد حتی برخی از تولیدات فرش دستباف، متناسب با بازارهای صادراتی تولید می شوند.
وی در پاسخ به پرسش یکی از تجار فرش دستباف در ژاپن مبنی بر تحریم فرش دستباف ایرانی از سوی آمریکا، تصریح کرد: این تحریم ، صادرات ایران را زیاد تحت الشعاع قرار نمی دهد؛ چراکه بازارهای موجود ما چه در کشورهای عربی و چه در کشورهای غیرعربی متناسب با صادرات و تولید کشور است؛ با این حال به دنبال بازارهای جدید صادراتی نیز برای فرش دستباف ایرانی هستیم.
مرداسی در خصوص کپی برداری برخی کشورها از فرش ایران، گفت: کشورها در کپی برداری از فرش دستباف ایرانی ، کیفیت را رعایت نمی کنند و بنابراین به مرور از بازارهای جهانی فرش دستباف حذف می شوند. این درحالی است که مرکز ملی فرش ایران به صورت دائم در خصوص حفظ کیفیت فرش های تولیدی به تولیدکنندگان ایرانی تذکر می دهد.
وی خطاب به واردکنندگان فرش ایرانی هشدار داد: واردکنندگان فرش دستباف ایران در کشورهای مختلف باید از فروشندگان معتبر خرید کنند تا مشکلی پیش نیاید و کیفیت و اصالت فرش دستباف ایرانی با تولیدات غیرکیفی زیر سوال نرود.
مرداسی در پاسخ به پرسش خبرنگاری از کرواسی مبنی بر شیوه شناسایی کیفیت فرش دستباف از سوی مصرف کنندگان در کرواسی خاطرنشان کرد: تشخیص کیفیت فرش دستباف ایرانی برای مصرف کنندگان کار سختی است و این، کار فروشندگان فرش ایرانی را مهم و سخت می کند.
وی ادامه داد: برخی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایرانی، تولیدات خود را ضمانت می کنند که این امر می تواند اطمینان به مصرف کنندگان بدهد که خرید آنها با مشکلی مواجه نخواهد شد. البته مرکز ملی فرش ایران در سطح ملی در حال انجام اقداماتی است که از جمله آن می توان به شناسنامه دار کردن فرش دستباف ایرانی با فناوری روز دنیا اشاره کرد.
رییس مرکز ملی فرش ایران از آموزش فروشندگان فرش دستباف ایرانی در بازارهای هدف خبرداد و گفت: اخیرا آموزش فروشندگان فرش دستباف ایران که در کشور آلمان، دانمارک و روسیه فعالیت داشتند، انجام شد و البته این دوره به زودی در کشور ژاپن نیز برگزار خواهد شد.
وی در پاسخ به پرسش یک تاجر آلمانی مبنی بر انجام تبلیغات فرش دستباف ایرانی در بازارهای این کشور تصریح کرد: این موضوع در دستور کار مرکز ملی فرش ایران قرار دارد. البته تلاش ما این است که قیمت تمام شده فرش دستباف ایرانی را کاهش دهیم تا قدرت خرید مردم را نیز در نظر گرفته باشیم.
در این میان یکی از تاجران آلمانی معتقد بود که کپی برداری از فرش دستباف ایرانی نشانگر اصالت و تک بودن فرش است و بنابراین ایران نباید از آن نگران باشد، چراکه تنها از یک کالای اورجینال و نفیس، عمل کپی برداری انجام می شود، در غیر این صورت از فرش دستباف هندی یا چینی نیز کپی برداری می شد که هم اکنون حتی یک مورد نیز در دنیا مشاهده نمی شود.
مرداسی در پاسخ به این اظهارنظر گفت: اخیرا با کمک اتحادیه فرش صادراتی آلمان، از فروشندگان فرش دستباف ایرانی درخواست شده تا به ایران بیایند و با فرش ایرانی آشنایی بیشتری پیدا کنند.
یکی دیگر از تجار که در اتریش فعالیت دارد نیز خطاب به مرداسی گفت: کپی برداری از فرش دستباف ایرانی غیرقابل اجتناب است و نمی توان جلوی آن را گرفت بنابراین بهتر است با تبلیغات صحیح و وسیع، این هنر- صنعت اصیل ایرانی را به دنیا شناساند.
تاجری از روسیه نیز گفت: روسیه بانک بین المللی فرش دستباف ایرانی است بنابراین همانطور که مرسدس تبلیغات وسیعی را برای خودروهای خود در تمامی کشورهای دنیا دارد، ایران نیز باید در بازارهای دنیا از جمله روسیه تبلیغات گسترده و وسیعی داشته باشد تا مردم نسبت به خرید این کالای اصیل و گرانقیمت ایرانی تشویق شوند.
تاجری هم از کرواسی در خصوص انتشار کتاب فرش دستباف ایرانی در ماههای آتی در کرواسی خبرداد و از مرکز ملی فرش درخواست کرد تا با حمایت مرکز فرهنگی سفارت ایران در زاگرب، تمهیداتی را فراهم کند که این کتاب به صورت رایگان در اختیار تمامی مردم کرواسی قرار گیرد.
به گفته وی، هم اکنون مردم کرواسی تنها فرش های خرسک و درشت بافت را به عنوان فرش ایرانی می شناسند و از جزئیات هنر اصیل ایرانی که در فرش دستباف به خوبی نمایان می شود، بی خبرند.
نظر شما